Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008


Κάτι παλιοί λογαριασμοί με τη σχολή μ' έφεραν πίσω στα παλία μας λημέρια..όμολογουμένως ήμουν εκτός των νερών μου, αλλά έπρεπε κι αυτό να γίνει.Μετά από σαράνταπέντε λεπτά δρόμο..ίσως και περισσότερα σ ένα λεωφορείο με στοιβιαγμένους ανθρώπους ,κλειστά παράθυρα και κλιματιστικά ένεκα του ότι φθινοπώριασε και έπιασε να φυσάει και εκείνο το βοριαδάκι ..επιτέλους φτάσαμε.

Κάπου κοντά στα Προπύλαια μας άδειασε και άρχισα να ανηφορίζω..αλαφροίσκιωτη και κάπως μπερδεμένη. Ιπποκράτους γωνία περιμένω υπομονετικά ν' ανάψει το φανάρι και να περάσω απέναντι.Γύρω μου οι τοίχοι ,οι κολόνες, τα δέντρα -αυτά που υπάρχουν μην φανταστείτε -γεμάτα αφίσσες .Παντού Γιώργος..ο αρχηγός του κινήματος.Τί διάολο, πάμε για εκλογές και δεν το ξέρω. Αλλα πώς, χρήμα δεν φαίνεται να κινείται και ακόμη καλά καλά δε χρονίσαμε από τις προηγούμενες θα πάμε και για άλλες?Αυτό το θυμάμαι καλά ..εκλογές γίνονται μια φορά στην τετραετία..βασική αρχή του Συντ/κου Δικαίου που κάποτε μαθαίναμε κι από αυτό! Δεν μπορεί κάτι άλλο συμβαίνει..Πλησιάζω κοντά να διαβάσω..Α ναι βέβαια Τρεις του Σεπτέμβρη..οι γνωστοί συνειρμοί..κάπου στο θησείο θα τον ξαναβρούμε το σύντροφο Γιώργο να περνάει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής!Αν μητι άλλο η προσφορά του σοσιαλιστικού κινήματος στο χώρο του θεάματος είναι μεγάλη..αυτό οφείλουμε να τους το ανανωρίσουμε!

Συνεχίζω το δρόμο μου..περνάω μπροστά απο γνωστό εκδοτικό οίκο..στην προθήκη του αραδιασμένα τα βιβλία με τη ζωή της Αλίκης..τελικά όλα θέμα marketing είναι..σιγά τη διαπίστωση..Έχω ένα μυστικό τιτλοφορείται..και το υπογράφει ο υιός της γνωστης σταρ..όχι δε σκέφτηκα ούτε να το αγοράσω ούτε την νέα σειρά που θα προβάλλλεται σε ιδιωτική συχνότητα και για την οποία πολύς λόγος γίνεται..σκέφτηκα οτι είχε διατελέσει και η ίδια κάποτε σοσιαλίστρια ,κόρη του μπαμπά της κ μετά ήρθε στο νου κι ο Παπαμιχαηλ ,ο φτωχός μεροκαματιάρης να λέει.."Από τέτοιους σοσιαλιστές γέμισε ο τόπος κανένα καλό δεν είδαμε"..σοσιαλιστή αλλά και γενικότερα..

Στρέφω το βλέμμα δεξιά και αντικρίζω τα νέα γαφεία του κινήματος..Μάλιστα..Νέες ,σύγχρονες εγκαταστάσεις ελαφρώς πολύ αταίριαστες ανάμεσα στις πολυκατοικίες ερείπια της Ιπποκράτους..είναι ο αέρας της ανανέωσης που λένε και οι ίδιοι..Τώρα μάλιστα που οι δημοσκοπήσεις θέλουν το Γιώργο να έχει πάρει τα πάνω του..Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης έγιναν ορατά..οπότε είμαστε πλέον έτοιμοι για την ανατροπή..Keep Walking George!!

Μ αυτά και μ αυτα φτάσαμε και στον προορισμό...δουλεία φυσικά δεν έγινε..μιας και εκεί έχουν ακόμη Δεκαπενταύγουστο.Οι γνωστοί τεμπελχανάδες και καρεκλοκένταυροι που Δεν Γνωρίζουν Δεν Απαντούν σε ότι κι αν τους ρωτήσεις και αποστρέφουν απαξιωτικά το βλέμμα για να συνεχίσουν την κουβέντα με το διπλανό ή στο τηλέφωνο και την οποία εσύ είχες το θράσος να διακόψεις..ας είναι δεν περίμενα να έχει αλλάξει κάτι.

Φεύγω φοράω τ ακουστικά..να μάθουμε τουλάχιστον για την επικαιρότητα.. ό Κώστας και η Φεβρωνία τα πρόσωπα της ημέρας,,και το σκάνδαλο του δεκαπενθήμερου ξεδιπλώνεται..το βαριέμαι αλλάζω σταθμό.. δεν φτάνουν οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς ακούω τον εκφωνητή να λέει..να δω που θα τα παρκάρουν τόσα νήπια..μουσική καλύτερα να καλύπτει και τους ήχους της πόλης.

Χωρίς να το πολυκαταλάβω βρίσκομαι έξω απότη σχόλη..τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει..τα τυροπιτάδικα,οι καφετέριες εκεί στα πέριξ με τους ακροβολισμένους φοιτητές,τα συνθήματα στους τοίχους, αφίσες και πανό,οιΔικηγόροι να ξεχωρίζουν απο μέτρα μακριά και οι κάθε λογης φοιτητές..κουλτουρέ τυπάκια a laΚρονενμπεργκ,εθνικ φρικιά με σαλιβάρια και χαιμαλιά,τρέντιδες με το ξασμένο μαλλί, νεογιάπηδες με παρουσιαστικό απόχρωσης και μάρκας ανάλογης της πολιτικής τους πεποίθησης ,όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό Σόλωνος και Σίνα γωνία..Και οι θεωρείες αρχίζουν..μαζικό πια το φαινόμενο!!!!


posted by Z.