Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

«Facebook για κατασκόπους»


λανσάρουν η CIA και το FBI







"Οι υπάλληλοι της CIA, του FBI και της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας ενθαρρύνονται να εγγραφούν σε μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, παρόμοια με το Facebook, σχεδιασμένη όμως για τον μυστικό κόσμο των κατασκόπων.

«Είναι πράγματι κάτι σαν Facebook και YouTube για κατασκόπους, αλλά είναι και πολλά, πολλά περισσότερα» σχολίασε στο CNN ο Μάικλ Ουέρτχαϊμερ, βοηθός του υποδιευθυντή Αναλύσεων Εθνικών Πληροφοριών.

Η νέα υπηρεσία, με την ονομασία A-Space, υποβάλλεται σε δοκιμές εδώ και μήνες και θα είναι επίσημα διαθέσιμο στις 16 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών στις 22 Σεπτεμβρίου.

«Είναι ένα μέρος όπου οι κατάσκοποι θα μπορούν όχι μόνο να συναντώνται αλλά και να μοιράζονται δεδομένα που ποτέ μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να μοιραστούν» δήλωσε ο Ουέρτχαϊμερ. «Θα τους δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να λένε δυνατά τις σκέψεις τους, να σκέφτονται ανοιχτά μεταξύ των συναδέλφων τους, υπό την προστασία της ομπρέλας του A-Space».

Το A-Space, ελπίζουν οι εμπνευστές τους, θα συμβάλει στην προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών επιτρέποντας την επικοινωνία υπηρεσιών που παραμένουν μη διασυνδεδεμένες και δυσχεραίνουν τη διαμόρφωση μιας σφαιρικής εικόνας για τη διεθνή κατάσταση.

Η καλύτερη επικοινωνία θα μπορούσε να αποτρέψει φαινόμενα του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα ένα e-mail που είχε στείλει υπάλληλος του FBI πριν από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας για άτομα που μάθαιναν να πιλοτάρουν αεροπλάνα αλλά δεν εκπαιδεύονταν καθόλου για το πώς να τα προσγειώνουν.

Στο σύστημα θα έχουν πρόσβαση υπάλληλοι με την κατάλληλη άδεια, και μόνον εφόσον μπορούν να δικαιολογήσουν ότι έχουν λόγο να θέλουν να εξετάσουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Λαμβάνονται επίσης μέτρα για την αποτροπή χρήσης κλεμμένων κωδικών πρόσβασης.

Όπως συμβαίνει και στο Facebook, οι χρήστες του MySpace θα μπορούν να δημιουργούν λίστες με τους φίλους τους, οι οποίοι βέβαια θα πρέπει να παραμένουν μυστικοί".

από το in.gr


φίλτατε αναγνώστη, δώσε βάση

στην 3η παράγραφο από το τέλος...

Δηλ. αυτοί πιάναν το τιμόνι του

αεροπλάνου την ώρα που αυτό

πετούσε ήδη; Καλό..


Γενικότερα τώρα, την επόμενη

φορά να προσέξετε που θα κάνετε

log in .. O κωδικός "υπολοχαγός

Νατάσσα" είναι δικός μου, τον

έχω προλάβει..


by Balekos